PROVERENI RECEPT: Hrskava bakina gibanica

Uvek uspe!

Čak i najiskusnije domaćice ponekad imaju problem da nađu savršenu srazmeru ulja i sira.

Uz ovaj recept, nećete morati da razmišljate!

Sastojci:

600 g kora za gibanicu

500 g sitnog sira

2 dl kisele vode

4 jajeta

1 dl ulja

1 prašak za pecivo

so

Priprema:

Umutiti jaja i pomešati sa izgnječenim sirom. Dodati kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo i so (zavisi koliko je slan sir). Nauljiti pleh (prečnika 28 cm) i staviti 1 ½ koru da prekrije dno i malo viri sa svih strana pleha. Ostaviti jednu celu koru sa strane za prekrivanje. Ostale kore podeliti na pola i svaku polovinu umakati u fil, zgužvati i ređati u šerpu da prekriju celo dno. Tako raditi sve dok se ne utroši sav materijal. Ako ostane malo fila, preliti ga preko zgužvanih kora. Saviti kore koje vire iz pleha prema unutra i odvojenom korom prekriti celu pitu. Poprskati uljem i kiselom vodom i peći oko 40 minuta na 200 stepeni C.