Isprobajte ovaj odličan recept za tortu od višanja i milerama.
Jedina "mana" joj je što morate da sačekate da se dobro ohladi, tada je još ukusnija!
Sastojci:
Testo:
250 g glatkog brašna
100 g šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
80 g putera
1 jaje
Fil:
½ l mleka
2 kesice pudinga od vanile
200 g šećera
800 g milerama
odmrznute i oceđene višnje
crveni preliv za tortu
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti sipkavo testo i ostaviti ga da odstoji u frižideru oko 45 minuta. Zatim, razvaljati ga i rasporediti po dnu i ivicama okruglog kalupa, prethodno premazanog margarinom i posutog brašnom. U mleku skuvati puding sa šećerom, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup i preko fila rasporediti oceđene višnje. Peći 70 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni C. Dobro ohladiti (najbolje da odstoji preko noći) i naneti preliv za torte pripremljen prema uputstvu sa kesice.