Starinska torta: Dobitna kombinacija čokolade i pudinga

Podsetiće vas na torte koje ste jeli kod bake...

Namirnice za ovu tortu već verovatno imate kod kuće.

Odvojite malo vremena i obradujte svoje ukućane!

Sastojci:

4 jajeta

175 g šećera

4 kašike hladne vode

100 g brašna

100 g gustina

3 kašike kakaoa

½ praška za pecivo

Fil:

½ l mleka

1 puding od čokolade

6 kašika šećera

200 g čokolade

250 g margarina

Ostalo:

marmelada od kajsije ili šipka

rum

150 g čokolade

Priprema:

Jaja, šećer i vodu penasto umutiti. Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomešati, pa lagano umešati u smesu od jaja. Pažljivo promešati i izliti u pripremljen okrugli kalup (prečnika 26 cm). Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, oko 25-30 minuta (proveriti čačkalicom da li je kora pečena). Ohlađenu koru poprečno preseći da se dobiju 3 kore. Skuvati puding i, dok je još vruć, dodati čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi, a kad se smesa ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Svaku koru poprskati rumom, premazati marmeladom i filom i ređati jednu na drugu. Celu tortu premazati rastopljenom čokoladom.