Karamelizovana svinjetina na vijetnamski način sa salatom od šargarepe

Uživajte u nešto drugačijem ručku!

Ako želite da probate nešto drugačije i nesvakidašnje, evo lakog recepta koji će vas oduševiti!

Sastojci:

Dve šargarepe

Jedna čili papričica

¼ šolje jabukovog sirćeta

¼ šolje plus kašičica smeđeg šećera

So po ukusu

¼ šolje iseckanog lista nane

Pola šolje pilećeg bujona

Oko pola kilograma svinjskog mesa (iseći na kockice od oko dva centimetra)

Kašika ulja

Priprema:

U posudi pomešajte sirće, kašičicu smeđeg šećera i ¼ kašičice soli, pa izmešajte. Šargarepu oljuštite i ljuštilicom isecite na duge, tanke trake. Dodajte sitno iseckanu ljutu papričicu i ostavite sve da odstoji oko 20 minuta, povremeno mešajući. Ocedite tečnost i dodajte listiće nane.

U međuvremenu, u manjoj posudi pomešajte pileći bujon i ostatak šećera. Iseckanu svinjetinu posolite i pobiberite. Zagrejte ulje u tiganju i propržite meso oko šest do osam minuta, dok ne dobije braon boju, pa ga prebacite na tanjir.

U tiganj stavite pileći bujon pomešan sa šećerom i na smanjenoj vatri krčkajte dok se šećer ne rastvori, a sos ne počne da se steže i karamelizuje – oko dva do tri minuta. Dodajte u to meso i ostavite na vatri još oko minut, mešajući.

Karamelizovano svinjetinu poslužite uz salatu od šargarepe i skuvani pirinač.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!