Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu svinjentinu sa začinima.

Sastojci:

180 grama skuvanog pirinča

Kašika maslinovog ulja

450 grama mlevenog svinjskog mesa

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Ljuta papričica, sitno iseckana

Dve i po kašike svežeg đumbira, izrendanog

Dve kašike soja sosa

Četiri kašike sveže isceđenog soka od limuna

Kašičica šećera

Jedan krastavac, isečen na tanke kolutove

Dva mlada luka, isečena na tanke kolutove

Svež korijander, iseckan

Sveža nana, iseckana

Priprema:

Meso izdinstajte na ulju, dodajte beli luk, ljutu papričicu i dve supene kašike rendanog đumbira. Sklonite sa šporeta, dodajte dve kašike soka od limuna i kašiku soja sosa, a ako je suviše suvo, dolijte malo vode (četvrtinu šolje).

Pomešajte preostale dve kašike soka od limuna, kašiku soja sosa, kašičicu šećera i pola kašike rendanog đumbira, prelijte meso, ukrasite krastavcem, mladim lukom, korijanderom i nanom, i služite uz pirinač.

Kako vi pripremate svinjetinu? Recite nam u komentarima!