Predstavljamo vam jednostavan recept za svinjetinu sa jabukama, jelo koje važi za klasik međunarodne kuhinje.

Bogat povrćem, voćem i proteinima, ovo je kompletan obrok, a priprema je prilagođena početnicima.

Sastojci:

Dve porcije svinjskog filea

250 grama sitnog mladog krompira

Jedan crveni luk

300 mililitara pileće supe od kocke

Jedna veća jabuka

Ruzmarin

Ulje

So, biber

Priprema:

U velikom tiganju, zagrejte ulje i pržite svinjski file po dva-tri minuta sa svake strane.

Dodajte fileu luk i krompir, isečene na kriške, i propržite još četiri minuta uz povremeno mešanje. Začinite ruzmarinom.

Ulijte supu u tiganj, poklopite i pustite da se krčka pet minuta. Jabuku isecite na tanje kriške, dodajte je u tiganj i krčkajte sve zajedno dok krompir ne bude mekan kada ga bocnete viljuškom.

Začinite solju i biberom i poslužite toplo.

Kako vi pripremate svinjski file? Recite nam u komentarima!