Lepe na oko i fantastičnog ukusa!
Plavi patlidžan punjen mesom i pečurkama oduševiće vaše ukućane.
Sastojci:
2 veća plava patlidžana
200 g šampinjona
200 g mlevenog mešanog mesa
1 glavica luka
2 čena belog luka
2 dl povrtnog bujona
1 struk peršuna
so
biber
biljni začin
Priprema:
Plave patlidžane iseći na krugove, posoliti ih i ostaviti u cediljki oko pola sata da puste gorčinu. Isprati ih i prosušiti kuhinjskim ubrusima. Rernu zagrejati na 200 stepeni C. U nauljen pleh poslagati patlidžane i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C oko 15 minuta (jednom ih okrenuti). Iseckani crni i beli luk propržiti na malo ulja, pa dodati iseckane šampinjone i mleveno meso i dinstati podlivajući povrtnim bujonom. Dodati iseckani peršun i začinite. Ako je smesa suviše retka, u ½ dl vode dodati kašičicu brašna i umešati da se zgusne. Na svaki kolut patlidžana staviti malo fila, pa urolati. Po nauljenoj vatrostalnoj posudi rasporediti ostatak fila, preko poslagati rolnice. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeniC otprilike 10 minuta.