Lako se sprema i brzo jede - uverite se i sami!
Sastojci:
Dve šolje brašna
Dve šolje šećera
Pola šolje kakaa
Dve kašičice sode bikarbone
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soli
Dva jaja
Šolja ulja
Šolja neobranog mleka
Šolja vruće vode
Za fil:
115 grama putera
Dve šolje šećera u prahu
¼ šolje kakaa
Kašičica i po ekstrakta vanile
Tri-četiri kašike mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite pleh u kojem ćete peći kolač.
U velikoj posudi pomešajte prvih šest sastojaka, a zatim dodajte jaja, ulje i neobrano mleko, vodu, pa sve dobro izmešajte.
Kada su svi sastojci sjedinjeni, nalijte smesu u pleh i pecite oko 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite fil.
U posudi najpre umutite putera dok ne postane kremast, pa dodajte ostale sastojke za fil. Po potrebi dodajte još mleka, ukolikoje fil previše gust. Kada je odgovarajuće gustine, premažite kolač.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!