Sprema se u samo jednoj posudi: Najlakši recept za čokoladni kolač

U jednoj posudi spremite kolač, a dok se peče, u toj istoj posudi pripremite fil.

Lako se sprema i brzo jede - uverite se i sami!

Sastojci:

Dve šolje brašna

Dve šolje šećera

Pola šolje kakaa

Dve kašičice sode bikarbone

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

Dva jaja

Šolja ulja

Šolja neobranog mleka

Šolja vruće vode

Za fil:

115 grama putera

Dve šolje šećera u prahu

¼ šolje kakaa

Kašičica i po ekstrakta vanile

Tri-četiri kašike mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite pleh u kojem ćete peći kolač.

U velikoj posudi pomešajte prvih šest sastojaka, a zatim dodajte jaja, ulje i neobrano mleko, vodu, pa sve dobro izmešajte.

Kada su svi sastojci sjedinjeni, nalijte smesu u pleh i pecite oko 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu pripremite fil.

U posudi najpre umutite putera dok ne postane kremast, pa dodajte ostale sastojke za fil. Po potrebi dodajte još mleka, ukolikoje fil previše gust. Kada je odgovarajuće gustine, premažite kolač.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!