DOBRA ZA IMUNITET! Ljuta paradajz čorba

Uhvatite se u koštac s virusima!

Poznato je da ljuta hrana poboljšava imunitet, a i topi kilograme, zato ne oklevajte da napravite ovu čorbu.

Ako baš, baš volite začinjeno, dodajte i pola sveže ljute papričice.

Sastojci:

2-3 kašike ulja

½ glavice sitno iseckanog crnog ili crvenog luka

list lovora

500 ml kuvanog paradajza

800 ml vode

1 kašičica soli

1 kašičica mlevenog začinskog povrća

1 kašičica sitno seckanog ruzmarina

½ kašičice mlevene ljute paprike

½ kašičice bibera

½ kašičice žutog šećera

50 g sitne testenine

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckani crni luk i list lovora, dok luk malo ne omekša. Naliti kuvani paradajz, dodati vodu, poklopiti i sačekati da provri. U provrelu čorbu dodati sve ostale začine, pa promešati. Dodati testeninu i kuvati desetak minuta ili dok ne omekša, ali paziti da ostane "al dente". Servirati toplo.