Ako volite testeninu, predlažemo vam ovaj sjajni recept za ceo obrok u jednoj posudi. Ovaj recept je za ljubitelje mesa, pročitajte i kako se pravi najukusnija testenina sa prokeljom i u kremastom sosu od pečuraka.
Odaberite svoj omiljeni oblik testenine, napravite sos od mesa, pospite sirom i zapecite - gotovo!
Sastojci:
400 grama suve testenine
200 grama mlevene junetine
Pola glavice crnog luka
Konzerva paradajza pelata
Sušeni origano
So, biber
100 grama tvrdog sira
Maslinovo ulje
Priprema:
Testeninu obarite, ali od vremena kuvanja sa pakovanja "oduzmite" dva minuta.
U šerpi zagrejte maslinovo ulje i propržite meso i sitno seckani luk, oko pet minuta. Dodajte paradajz pelat i pustite da prokrčka. Začinite solju, biberom i sušenim origanom.
Testeninu pomešajte sa sosom u plehu za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i zapecite u rerni dok ne dobije lepu zlatnu boju. Poslužite uz salatu.