Ako želite da u ishranu uvedete više povrća, predlažemo vam ovaj recept u kojem je glavna "zvezda" prokelj!
Mnogi se mršte na ovo povrće zbog mirisa, ali izuzetno je zdravo i ako ga spremite sa drugim namirnicama jake arome, neće vam smetati i uživaćete u njegovom ukusu!
Sastojci:
400 grama špageta
200 grama prokelja
100 grama pančete ili drugog sušenog mesa po izboru
Dva čena belog luka
Crni biber
Sušeni origano
Decilitar pavlake za kuvanje
Parmezan
Maslinovo ulje
Priprema:
Testeninu obarite po uputstvu s pakovanja. Prokelj prepolovite, operite i blanširajte tri minuta u kipućoj vodi, zatim ga dobro ocedite.
Na maslinovom ulju propržite pančetu isečenu na kockice, dodajte usitnjeni beli luk i propržite dva minuta. Dodajte oceđeni prokelj, i pustite da se sve arome izmešaju. Začinite crnim biberom i origanom. Prokelj će se malo i karamelizovati, ali pripazite da vatra ne bude previše jaka da ne bi zagoreo.
Kada je prokelj mek, dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da krčka još minut-dva. Pomešajte s testeninom, servirajte toplo, posuto parmezanom.
Zvezda može do Top4, a kakve su šanse Partizana: Softver izračunao sve o srpskim klubovima u plej-ofu Evrolige!
Kad ne smišlja Zvezdine pobede, onda je u Hramu Svetog Save: Sferopulos za MONDO o srpskoj kulturi, istoriji i Beogradu
Ispaljeni američki projektili na Rusiju: Preti velika eskalacija sukoba, Putin zapretio da će gađati Orešnikom
Jago nije teže povređen, Zvezda dobila najbolje vesti: Otkriveno kada se Brazilac vraća na parket!
Sutra Dan žalosti u Srbiji zbog masakra na Cetinju: Doneta odluka na sednici Vlade