Ako želite nešto hranljivo, ukusno i narednog dana ukoliko pretekne, predlažemo vam ovaj recept za sočivo.
Za ljubitelje povrća, imamo i recepte za ukusnu testeninu u kremastom sosu od pečuraka, a ukoliko volite meso, ovakav svinjski file još niste probali!
Sastojci:
Dve šolje sočiva
Jedna šargarepa
Dva krompira
Jedan crni luk
Dva čena belog luka
So, biber
Dve konzerve paradajza
List lovora
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi.
Propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargerepu i krompir isečene na kocke. Nalijte sa malo vode, i ubacite dva lista lovora.
Dodajte sočivo i paradajz i pustite da prokrčka. Začinite solju i biberom po ukusu. Ako vam deluje previše gusto, možete doliti još malo vode. Kuvajte poklopljeno 45 minuta, ili dok sočivo ne bude sasvim meko. Poslužite toplo.
Ovo je osnovni recept, ali ga možete prilagoditi svom ukusu. Probajte da u paradajz dodate malo bosiljka ili origana, propržite kockice slanine sa lukom i povrćem... Izbor je vaš!