Pravi domaći recept: Sočivo sa paradajzom i povrćem

Izdašni, hranljivi recept koji možete prilagoditi svom ukusu.

Ako želite nešto hranljivo, ukusno i narednog dana ukoliko pretekne, predlažemo vam ovaj recept za sočivo.

Za ljubitelje povrća, imamo i recepte za ukusnu testeninu u kremastom sosu od pečuraka, a ukoliko volite meso, ovakav svinjski file još niste probali!

Sastojci:

Dve šolje sočiva

Jedna šargarepa

Dva krompira

Jedan crni luk

Dva čena belog luka

So, biber

Dve konzerve paradajza

List lovora

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u većoj šerpi.

Propržite sitno seckani crni i beli luk, dodajte šargerepu i krompir isečene na kocke. Nalijte sa malo vode, i ubacite dva lista lovora.

Dodajte sočivo i paradajz i pustite da prokrčka. Začinite solju i biberom po ukusu. Ako vam deluje previše gusto, možete doliti još malo vode. Kuvajte poklopljeno 45 minuta, ili dok sočivo ne bude sasvim meko. Poslužite toplo.

Ovo je osnovni recept, ali ga možete prilagoditi svom ukusu. Probajte da u paradajz dodate malo bosiljka ili origana, propržite kockice slanine sa lukom i povrćem... Izbor je vaš!