Morate da probate! Oslić u sosu od pomorandže i belog luka

Nešto drugačiji način pripreme ribe.

Ovaj neobičan sos daje jednu sasvim drugu aromu ribi.

Obavezno probajte!

Sastojci:

1 kg očišćenog oslića

so 

biber

brašno 

maslinovo ulje 

2 pomorandže 

1 grančica ruzmarina

sok od 1 limuna 

2 čena belog luka 

1 kockica margarina

Priprema:

grejati tiganj, sipati maslinovo ulje, staviti grančicu ruzmarina da zamiriše. Ribu iseći na komade, posoliti, pobiberiti, posuti brašnom i popržiti u tiganju. Prženu ribu ostaviti na toplom. Sos: Na masnoći na kojoj se pržio oslić popržiti beli luk. Dodati sok od limuna i sok od 1 pomorandže. Smanjiti vatru i pustiti da sos redukuje. Na kraju dodati očišćenu i iseckanu pomorandžu bez korice i kockicu margarina. Kratko kuvati da se sos zgusne. Oslić servirati uz sos od pomorandže.