Kuhinja

Kao iz restorana: Gratinirani makaroni sa piletinom

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Svi volimo pastu, ali da li ste je probali na ovaj način?

Kao iz najfinijih italijanskih restorana...

Ručak za četiri osobe za 30 minuta.

Sastojci:

350 g pilećeg belog mesa 

400 g makarona

½ l pavlake za kuvanje

100 g mocarele

100 g putera

½ glavice crnog luka

so

biber

origano

ruzmarin

Priprema:

Na pola količine otopljenog putera kratko prodinstati iseckano meso i crni luk. Meso pomešati sa pavlakom i sirom, pa dodati so, biber, origano i ruzmarin. Skuvati makarone "al dente", procediti ih i pomešati sa smesom od mesa. U vatrostalnoj posudi otopiti ostatak putera i dodati testeninu sa mesom. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C, 20-30 minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Tagovi