Iako nije uobičajeno da se u slatkiše dodaje majonez, on je u ovom receptu zapravo zamena za jaja i ulje.

Probajte ovaj sjajan kolač i spremaćete ga opet!

Sastojci:

Dve šolje brašna

1/3 šolje kakaa

Kašičica i po sode bikarbone

¼ kašičice soli

Šolja belog šećera

¾ šolje majoneza

Kašičica ekstrakta vanile

Šolja vode

Za preliv:

85 grama putera

¾ šolje putera od kikirikija

¼ kašičice ekstrakta vanile (opciono)

Šolja šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremite pleh za pečenje.

U posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa ih zajedno prosejte.

Pomešajte šećer i majonez, umutite da dobijete kremastu smesu, a zatim u to dodajte ekstrakt vanile i vodu. Sve to pomešajte sa suvim sastojcima i dobro izmešajte.

Nalijte u pripremljen pleh i pecite oko pola sata.

Dok se kolač hladi, pripremajte preliv.

Umutite puter sa puterom od kikirikija i ekstraktom vanile (opciono). Smanjite brzinu miksera, pa polako dodajte šećer u prahu i umutite da smesa bude kremasta. Ukoliko vam se preliv čini previše gustim, dodajte malo mleka.

Premažite fil preko ohlađenog kolača i poslužite!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!