Beli luk je moćni saveznik zdravog imuniteta, ali i jedan od najukusnijih začina koji daje posebnu aromu svakom jelu.
Probajte ove pikantne zemičke!
Sastojci:
1 kg brašna
2 sveža kvasca
1 kašičica šećera
1 šoljica maslinovog ulja
4 kašike origana
7-8 čena belog luka
1 kašika soli
voda
margarin
1 žumance
iseckan peršun
Priprema:
Kvasac pomešati sa malo vode, šećera i brašna i ostaviti da se digne. Luk sitno iseckati, pomešati sa malo vode i dodati origano. U brašno sipati so, ulje, vodu sa začinima, kao i običnu vodu (količina prema potrebi) i zamesiti mekano testo. Odvajati komade i napraviti loptice, pa ih poređati u pleh podmazan margarinom. Ostaviti da nadođu. Nadošle zemičke zaseći uzdužno, premazati žumancetom i posuti peršunom. Na svaku stavi po mali komad margarina. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, dok lepo ne porumene (otprilike 20 minuta).