Isprobajte ovaj jednostavan recept za pastu koja će oduševiti vaše ukućane!
Sastojci:
350 grama testenine
Kašika maslonovog ulja
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Pola kilograma pilećeg belog mesa, mlevenog ili sitno iseckanog
Pola kašičice tucane paprike
Soli i bibera po ukusu
120 mililitara suvog belog vina
120 mililitara pileće supe, iz kocke
Kašičica narendane korice limuna
50 grama izrendanog parmezana, i još malo za serviranje
Šaka peršunovog lista, sitno iseckanog
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije, i sačuvajte šolju vode u kojoj se testenina kuvala.
U međuvremenu zagrejte ulje u većoj šerpi, dodajte beli luk i dinstajte dok ne porumeni, oko minut. Zatim dodajte piletinu, tucanu papriku, so i biber i dinstajte dok meso ne bude gotovo.
Dodajte vino i ostavite da se krčka par minuta, dok tečnost skoro sasvim ne ispari. Dospite supu, promešajte i ostavite da proključa. Dodajte fino narendanu koricu limuna, parmezan i peršun, pa ostavite da se krčka još malo, dok se lepo ne zgusne.
Prelijte sos preko testenine, ako je suviše gusto dodajte malo vode u kojoj se testenina kuvala, promešajte i služite toplo, posuto rendanim pamezanom.