Probajte ovaj jednostavni recept za uvek omiljeni desert - čizkejk sa čokoladnim keksom! Ovo je veoma izdašan recept, pa će zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima najmanje nekoliko dana, mada je toliko ukusan da će možda i brzo "nestati"!

Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, napravite domaće krofne ili isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!

Sastojci:

350 grama čokoladnog sendvič-keksa
Četiri kašike istopljenog maslaca
400 grama krem sira ili svežeg sira
100 grama prah šećera
Kašičica ekstrakta vanile
400 mililitara pavlake za šlag

Priprema:

Od čokoladnog keksa izdvojite osam komada, ostale sameljite u blenderu. Mleveni keks pomešajte sa istopljenim maslacem, a potom dobijenu smesu dobro utisnite u duboku posudu ili pleh u kojem ćete praviti čizkejk. Posudu stavite u frižider na najmanje sat vremena.

U međuvremenu, u činiji mikserom umutite šlag. U drugoj činiji mikserom mutite krem sir sa šećerom i ekstraktom vanile. Pažljivo špatulom izmešajte sir, šlag i ostatak keksa koji ste izlomili na komadiće, dok ne dobijete ujednačeni fil.

Na pripremljenu koru ravnomerno nanesite fil i ostavite u frižideru nekoliko sati, ili preko noći.