Sveže i po nekoliko dana: Bakin recept za najukusnije pogačice s čvarcima

Započnite dan gurmanskim doručkom!

Sjajan recept iz bakinog kuvara za domaće pogačice. Obožavaće ih vaši ukućani! 

Sastojci:

500 g krupnije mlevenih čvaraka

1 pakovanje svežeg kvasca

2 kašičice šećera

6 dl mleka

800 g do 1 kg brašna

so

2 jajeta

Priprema:

Kvasac izdobiti dodati mu kašičicu šećera i naliti sa malo mlakog mleka. Ostaviti da kvasac "proradi" i nadođe. U prosejano brašno dodati soli po ukusu, sipati kvasac i zamesiti meko testo. Ostaviti da nadođe. Krupno mlevene čvarke pomešati sa jednim jajetom, posliti i izmešati. Nadošlo testo rastanjiti na debljinu 1 cm, premazati smesom od jaja i čvaraka, pa preklopiti. Ostaviti da malo nadođe. Postupak ponoviti još dva puta. Rastanjiti testo i čašom vaditi pogačice. Poređati u nauljen ili papirom obložen pleh i premazati razmućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni dok ne lepo ne porumene.