Isprobajte ovaj jednostavan recept za pastu koja će oduševiti vaše ukućane!

Sastojci:

350 grama testenine

Kašika maslonovog ulja

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Pola kilograma pilećeg belog mesa, mlevenog ili sitno iseckanog

Pola kašičice tucane paprike

Soli i bibera po ukusu

120 mililitara suvog belog vina

120 mililitara pileće supe, iz kocke

Kašičica narendane korice limuna

50 grama izrendanog parmezana, i još malo za serviranje

Šaka peršunovog lista, sitno iseckanog

Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije, i sačuvajte šolju vode u kojoj se testenina kuvala.

U međuvremenu zagrejte ulje u većoj šerpi, dodajte beli luk i dinstajte dok ne porumeni, oko minut. Zatim dodajte piletinu, tucanu papriku, so i biber i dinstajte dok meso ne bude gotovo.

Dodajte vino i ostavite da se krčka par minuta, dok tečnost skoro sasvim ne ispari. Dospite supu, promešajte i ostavite da proključa. Dodajte fino narendanu koricu limuna, parmezan i peršun, pa ostavite da se krčka još malo, dok se lepo ne zgusne.

Prelijte sos preko testenine, ako je suviše gusto dodajte malo vode u kojoj se testenina kuvala, promešajte i služite toplo, posuto rendanim pamezanom.