Neodoljiva kombinacija ukusa: Korpice sa crnom čokoladom i pomorandžom

Intersantan recept za "malo drugačiji" čokoladni tart.

Ispobajte ovaj zanimljiv recept za ukusni čokoladni desert.

Sastojci (za 15 komada):

300 grama brašna

50 grama šećera

Kašičica soli

Jedna i po kašičica kvasca

Dva krupnija jaja, lako umućena

115 mililitara punomasnog mleka

200 grama putera, na sobnoj temperaturi

Jedno jaje umućeno sa malo mleka (za premazivanje)

170 grama čokolade za kuvanje, izlomljene na 15 komadića, približne veličine

Dve pomorandže, oprane i isečene na vrlo tanke kolutove (možete ih oljuštiti, ali i ne morate, samo ih dobro operite)

Krupna so (za posipanje, po želji)

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte kvasac, pa promešajte još malo. Polako dosipajte umućena jaja i mleko, i polako mutite mikserom (stavite žice za testo) oko 4 minuta. Trebalo bi da dobijete lepljivo, ujednačeno testo.

Pojačajte brzinu miksera (na "srednje"), pa polako dodajte puter, kašiku po kašiku, ali vodite računa da ne dodajete novu količinu dok se prethodna nije sasvim sjedinila sa testom. Čitav proces trebalo bi da traje oko tri, četiri minuta. Ako puter dodate odjednom, dobićete neujednačeno, mestimično masno testo.

Špatulom skinite smesu sa zidova činije, pa miksirajte još koji minut, tako da dobijete potpuno homogenu smesu.

Testo prespite u lako nauljenu činiju, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 12 sati.

Kad je testo "odstajalo", možete da nastavite. U dva pleha stavite papir za pečenje.

Radnu površinu pospite brašnom, pa testo oklagijom istanjite na oko centimetar debljine. Okruglom modlom prečnika oko decet centimetara vadite krugove i stavljajte ih u pripremljen pleh, ali ostavite oko tri i po centimetra mesta između njih. Trebalo bi da dobjete 15 komada.

Pokrijte pleh providnom folijom, i ostavite testo da naraste oko pola sata.

U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni. Ivicu svakog kruga od testa lako premažite jajetom koje ste umuili sa malo mleka, i posite šećerom.

U centar stavite komadić čokolade, a zatim rasporeidite kolutove pomorandže (dva do tri po tartu). Pospite još malo šećera po kolutovima pomorandže, a zatim dodajte i mrvicu krupne soli odozgo.

Stavite u prethodno zagrejanu rernu, i pecite dok testo ne porumeni, a pomorandža sasvim ne omekša, oko 30 minuta. Ostavite desetak minuta da se prohladi, pa služite toplo.