Lako za pripremu, a obrok prste da poližeš: Piletina sa lukom i parmezanom

Ukusan obrok koji mogu da spreme i potpuni početnici!

Piletina može da se spremi na mnogo načina, a evo jednog sjajnog recepta za piletinu iz rerne kada niste raspoloženi da mnogo "petljate" oko ručka ili večere.

Sastojci:

¼ šolje maslinovog ulja

Dva čena belog luka

¼ šolje prezli

¼ šolje rendanog parmezana

Četiri pileća filea

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

U manjem tiganju zagrejte maslinovo ulje i kratko propržite luk, minut-dva. Prebacite maslinovo ulje i luk u pliću posudu ili tanjir. U odvojenoj posudi pomešajte prezle sa parmezanom.

Piletinu najpre umačite u mešavinu maslinovog ulja i luka, zatim u prezle i parmezan, pa ređajte na pripremljen pleh.

Pecite oko 30 do 35 minuta i uživajte u ukusnom obroku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!