Kuhinja

Mekani, mirisni i neodoljivi: Biskviti sa cimetom za celu porodicu

Autor Nataša Petrović

Idealni uz čaj, kafu, mleko...

Mekani biskviti koji se lako spremaju, od kojih će zamirisati cela kuća!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Dve šolje brašna

Šolja i po šećera

Dve kašičice praška za pecivo

Kašičica cimeta

Pola kašičice muskatnog oraščića

Pola kašičice soli

Jedno jaje

1 ¼ šolje mleka

Dve kašike putera

Dve kašičice ekstrakta vanile

Za preliv:

115 grama putera

Pola šolje šećera

Pola kašičice cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so. U drugoj, manjoj posudi, umutite jaje, mleko, istopljeni puter i ekstrakt vanile. Ovu mešavinu dodajte suvim sastojcima i sve dobro izmešajte.

U pleh nalivajte po kašiku smese i pecite oko 15 minuta, ostavite da se prohlade, a u međuvremenu napravite preliv.

Rastopite puter u manjoj posudi i dodajte šećer i cimet. Izmešajte da se sjedini, pa nalijte preko svakog biskvita.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!