Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu štrudlu s jabukama, koja se pravi od lisnatog testa. Sprema se čas posla i savršeno se "slaže" uz kuglu sladoleda od vanile.
Sastojci:
4 krupnije kisele jabuke, oprane, očišćene i isečene na krupnije kockice
200 grama smeđeg šećera
150 grama suvog grožđa
Pakovanje lisnatog testa, odmrznutog
Jedno jaje
60 mililitara mleka
Šećer u prahu, za posipanje
Sladoled od vanile, za služenje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje. Jabuke stavite u veću činiju, dodajte smeđi šećer i suvo grožđe i ostavite da odstoji malo.
Lisnato testo stavite na lako pobrašnjenu radnu površinu, pa razvijte oklagijom. Jabuke rasporedite po sredini, duž celog testa, a zatim preklopite ivice, tako da "zatvorite" štrudlu.
Jaje i mleko umutite žicom, pa premažite štrudlu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni između 35 i 40 minuta, ili dok ne porumeni.
Štrudlu ostavite da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu i služite uz kuglu sladoleda od vanile.