Ukusi detinjstva

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla s jabukama

Autor Zora Ćirković

Isprobajte ovaj jednostavan recept, miris i ukus ove štrudle s jabukama vratiće vas u detinjstvo!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu štrudlu s jabukama, koja se pravi od lisnatog testa. Sprema se čas posla i savršeno se "slaže" uz kuglu sladoleda od vanile.

Sastojci:

4 krupnije kisele jabuke, oprane, očišćene i isečene na krupnije kockice

200 grama smeđeg šećera

150 grama suvog grožđa

Pakovanje lisnatog testa, odmrznutog

Jedno jaje

60 mililitara mleka

Šećer u prahu, za posipanje

Sladoled od vanile, za služenje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, u pleh stavite papir za pečenje. Jabuke stavite u veću činiju, dodajte smeđi šećer i suvo grožđe i ostavite da odstoji malo.

Lisnato testo stavite na lako pobrašnjenu radnu površinu, pa razvijte oklagijom. Jabuke rasporedite po sredini, duž celog testa, a zatim preklopite ivice, tako da "zatvorite" štrudlu.

Jaje i mleko umutite žicom, pa premažite štrudlu.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni između 35 i 40 minuta, ili dok ne porumeni.

Štrudlu ostavite da se malo ohladi, pospite šećerom u prahu i služite uz kuglu sladoleda od vanile.

Tagovi