Ideja za ručak!

Mirisi i ukusi Italije: Kaneloni sa sirom i tikvicama

Autor Maja Gašić

Lagana pasta sa povrćem.

Sastojci:

1 pakovanje kanelona

500 g svežeg sira

2 dl masnije kisele pavlake

4 jajeta

so

500 g tikvica

parmezan

Bešamel:

1 l mleka

2 dl vode

100 g putera

3 kašike oštrog brašna

1 kocka za pileću supu

1 kesica parmezana

muskatni oraščić

Priprema:

Napraviti bešamel od navedenih sastojaka. Izmešati sir, jaja, iseckane tikvice i pavlaku. Napuniti kanelone (ne kuvati ih prethodno). Dno vatrostalne posude premazati puterom i bešamelom, pa poređati kanelone. Preliti bešamelom i posuti rendanim parmezanom. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, otprilike pola 45 minuta.

Tagovi