Jaja su generalno dobar izbor za doručak jer će vas dugo držati sitim, a evo super ideje kako da ih spremite! Naravno, po želji možete da stavite i neko drugo povrće, poput paradajza, spanaća, sveže paprike...
Sastojci:
2/3 šolje kukuruza šećerca
Pola tikvice srednje veličine
Tri kašike iseckanog praziluka
¼ kašičice soli
Dve kašike vode
¼ kašičice crnog bibera
Tri belanca
Jedno veće jaje
Dve kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Zagrejte malo ulja u tiganju na vatri srednje jačine, pa u to stavite kukuruz, iseckanu tikvicu, luk i malo soli. Ostavite da se krčka četiri-pet minuta, da povrće omekša, pa sklonite sa vatre.
Stavite tiganj na vatru, a u posudi pomešajte malo soli, vodu, biber, belanca i jaje, pa sve dobro umutite.
U tiganj stavite malo ulja da se zagreje, pa zatim sipajte mešavinu jaja i pržite oko dva minuta, dok ivice počnu da se odvajaju. Polako "odlepite" ivice od tiganja, a zatim na polovinu omleta stavite mešavinu povrća, pa odozgo pospite rendani sir.
Preklopite omlet na pola i ostavite da se prži još oko dva minuta, da sir počne da se otapa.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.