Kuhinja

Omlet sa povrćem: Sjajan i zdrav doručak spreman očas posla!

Autor Nataša Petrović

Nemate ideju šta za doručak? Ovaj obrok je spreman začas!

Jaja su generalno dobar izbor za doručak jer će vas dugo držati sitim, a evo super ideje kako da ih spremite! Naravno, po želji možete da stavite i neko drugo povrće, poput paradajza, spanaća, sveže paprike... 

Možda će vas zanimati

Sastojci:

2/3 šolje kukuruza šećerca

Pola tikvice srednje veličine

Tri kašike iseckanog praziluka

¼ kašičice soli

Dve kašike vode

¼ kašičice crnog bibera

Tri belanca

Jedno veće jaje

Dve kašike rendanog kačkavalja

Priprema:

Zagrejte malo ulja u tiganju na vatri srednje jačine, pa u to stavite kukuruz, iseckanu tikvicu, luk i malo soli. Ostavite da se krčka četiri-pet minuta, da povrće omekša, pa sklonite sa vatre.

Stavite tiganj na vatru, a u posudi pomešajte malo soli, vodu, biber, belanca i jaje, pa sve dobro umutite.

U tiganj stavite malo ulja da se zagreje, pa zatim sipajte mešavinu jaja i pržite oko dva minuta, dok ivice počnu da se odvajaju. Polako "odlepite" ivice od tiganja, a zatim na polovinu omleta stavite mešavinu povrća, pa odozgo pospite rendani sir.

Preklopite omlet na pola i ostavite da se prži još oko dva minuta, da sir počne da se otapa.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.