Ukus leta

Lako se pravi, a ukus je kao iz poslastičarnice - galeta sa kajsijama

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ovaj recept je super i za potpune početnike!

Želite ukusan, domaći desert ali niste "čarobnjak" u kuhinji? Ova galeta sa kajsijama je prava stvar za vas!

Ako volite jednostavne recepte i voće, oduševiće vas krofnice sa bananama ili kolač sa trešnjama.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

600 grama kajsija
200 grama brašna
100 grama šećera
Na vrh noža soli
130 grama hladnog maslaca
Pet kašika hladne vode

Priprema:

Kajsije operite, oljuštite i isecite na režnjeve.

Testo možete napraviti mikserom ili rukama, samo je važno da ga ne "gnjavite" dugo da se maslac ne bi otopio. Pomešajte brašno, so, maslac i polovinu šećera, dok ne dobijete grudvice, potom dodajte malo-pomalo vodu dok se ne formira testo. Ceo proces ne bi trebalo da traje duže od nekoliko minuta.

Testo držite u frižideru dok se rerna zagreva na 180 stepeni. Razvijte ga i položite u posudu za pečenje, po njemu poređajte voće i pospite ostatkom šećera, i potom ivice testa savijte na unutra. Pecite oko 30 minuta, ili dok ne dobije zlatnu boju. Pustite da se ohladi pre serviranja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi