Miriše na leto, veoma je ukusna, a lako se sprema - evo kako!

Sastojci:

Šolja i po trešanja (izvaditi koštice)

Četiri veća jaja

Pola šolje šećera

Šolja mleka

Kašičica ekstrakta badema

¾ šolje brašna

Pola kašičice soli

Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite puterom. Po plehu ravnomerno rasporedite trešnje.

U posudi umutite jaja sa šećerom, da smesa postane penasta. Dodajte mleko, ekstrakt, brašno i so, pa sve dobro umutite. Nalijte smesu preko voća.

Pecite dok pita ne dobije zlatnu boju, oko 35 minuta.

Poslužite je mlaku, posutu šećerom u prahu.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.