Lagana i hranljiva, ova salata je odličan izbor za prvi jutarnji obrok - evo kako da je napravite.
Sastojci:
Za preliv:
Pola šolje kelja
Kašičica limunovog soka
Kašika jabukovog sirćeta
Čen belog luka
¼ šolje maslinovog ulja
Dve kašike peršuna
Dve kašike meda
Kašika vode
Za salatu:
Četiri "lista" slanine
Manja glavica crnog luka
Dve šolje kelja
Tri kuvana jaja
Jedan avokado
Jedan slatki krompir srednje veličine
Priprema:
Da biste napravili preliv, stavite sve sastojke za preliv u blender i izblendirajte da dobijete glatku smesu. Probajte i po želji dodajte začine.
U tiganju propržite slaninicu da bude hrskava, zatim je izvadite, a u tiganju propržite luk. Krčkajte ga desetak minuta, pa izvadite iz tiganja.
U istom tiganju nakon toga propržite slatki krompir osam do deset minuta – posle tri-četiri minuta poklopite tiganj, da bi krompir brže bio gotovo.
U međuvremenu, skuvajte jaja.
U posudi pomešajte sve sastojke, odozgo sipajte preliv i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.