Takosi sa povrćem spremaju se veoma jednostavno, ali je činjenica da se ne sremaju baš na brzaka, najviše zbog toga što treba iseckati to povrće. Ali, vredi da izdvojite vreme za ovakav obrok jer su zaista veoma ukusni i zdravi!
Sastojci:
Za salsa sos:
Jedan veći paradajz
Polovina iseckanog crvenog luka
Tri kašike peršuna
Polovina iseckane crvene paprike
Čen belog luka
Isceđen sok polovine limuna
Za nadev:
Jedna zelena paprika
Tri praziluka
Šest jaja
Dve šolje spanaća
Malo maslinovog ulja
So i biber po ukusu
¼ šolje iseckanog peršuna
Jedan avokado
Osam tortilja
Priprema:
Najpre napravite salsa sos. U manjoj posudi pomešajte iseckan paradajz, luk, peršun, crvenu papriku, beli luk, limunov sok i so. Stavite kratko da se krčka na tihoj vatri, dok povrće otpusti sok, pa ostavite sa strane da se hladi.
Zagrejte malo ulja u tiganju na vatri srednje jačine. Propržite zelenu papriku, praziluk, dodajte malo soli i bibera i krčkajte oko pet minuta. Zatim u ovu smesu dodajte kašiku salsa sosa i promešajte. Sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
Podmažite tiganj uljem i zagrejte ga, pa u njega sipajte ulupana jaja, mešajući da ne zagore. Dodajte mešavinu sa zelenom paprikom, pa posle kratkog krčkanja sklonite sa vatre. Zatim u to dodajte spanać i polovinu peršuna.
Na tortilju stavite malo mešavine sa jajima, zatim malo salsa sosa, pospite malo peršuna i dodajte komadić avokada. Po želji dodajte so i biber.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Ubedljiva pobeda Zvezde pred Barselonu: Evrogol Maksimovića obeležio derbi na Marakani
Partizan posle drame do šeste uzastopne pobede: VAR provere, penali, haos na terenu i tri boda za crno-bele
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Milojević se naljutio zbog Lalatovićeve izjave: Čekamo sad Tramp da pobedi, da nam i on pomogne
Vladan Milojević se ne plaši Barselone: Je l' znate vi kakav je ovo uspeh za srpski fudbal?!