![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Sastojci:
400 g starog hleba
4 dl mleka
6 dl vode
40 g putera
10 ml maslinovog ulja
1 veća glavica crnog luka
1 mladi luk
3 čena belog luka
bosiljak
so
biber
Priprema:
Hleb iseći na kockice. Pola putera otopiti, pa na njemu propržiti sitno isečen crni, mladi i 1 čen belog luka. Dodati kašičicu šećera, pola kašičice soli i malo bibera. Kada se luk karamelizuje, dodati mleko i ostaviti da se kuva oko 5-10 minuta. Dodati iseckani bosiljak, pa sipati 3 dl vode. Hleb isečen na kockice propržiti na maslinovom uljuite kockice hleba na maslinovom ulju, na kojem je prethodno propržen 1 čen belog luka. Hleb sjediniti sa mešavinom mleka i karamelizovanog luka. Lagano dodavati ostatak vode, dok ne dobijete željenu gustinu. Kad su se sastojci sjedinili, dodati treći čen belog luka i ostatak putera. Kratko zapeći u rerni.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja