Letnji desert sa jagodama spreman očas posla: Uživaćete u svakom zalogaju

Sprema se vrlo jednostavno, a zasladiće vas i rashladiti...

Zamrznuti kolač idealan je za rashlađenje u toplim letnjim danima, ali je istovremeno i sjajna poslastica, koju ćete spremiti očas posla...

Sastojci:

Šolja belog brašna

¼ šolje smeđeg šećera

115 grama putera

Pola šolje seckanih oraha

Dva belanca

Šolja belog šećera

Dve šolje svežih jagoda

Šolja slatke pavlake

Kašičica limunovog soka

Priprema:

Zagrejte rernu na 150 stepeni.

Pomešajte brašno, smeđi šećer i puter, pa zatim dodajte seckane orahe i sve dobro izmešajte.

Dve trećine ove smese sipajte u pleh, pa pecite oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.

U većoj posudi umutite belanca sa belim šećerom, jagodama i limunovim sokom, da dobijete kremastu smesu.

U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku, pa to spojite sa smesom sa jagodama i izmešajte. Premažite preko ispečene kore, a odozgo rasporedite preostali deo smese od kore.

Ostavite u zamrzivaču nekoliko sati, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.