Spremaju se jednostavno i ne možete da "omanete" u pripremi, a ukus je fantastičan!

Sastojci:

1/3 šolje smeđeg šećera

Oko 30 grama putera (istopiti)

Tri kolutića ananasa iz konzerve

Za testo:

75 grama putera

½ šolje šećera

Jedno jaje

Pola kašičice ekstrakta vanile

Šolja belog brašna

Kašičica praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

¼ kašičice solil

½ šolje grčkog jogurta

¼ šolje mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalupe za mafine podmažite uljem.

Pomešajte smeđi šećer sa istopljenim puterom, pa ovu smesu podelite podjednako u kalupe za mafine. Kolute ananasa isecite na četvrtine i stavite po komadić u svaku korpicu kalupa.

Da biste pripremili smesu za mafine, umutite puter sa šećerom da smesa bude glatka. Dodajte u to jaje i ekstrakt vanile, pa opet umutite.

U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa ove sastojke dodajte kremastoj smesi. Zatim dodajte i grčki jogurt i mleko, postepeno, a između svakog dodavanja mutite.

Smesu razdelite u kalupe, pa pecite oko 12-15 minuta. Ostavite da se prohlade i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.