Lako i slatko

Letnji klasik: "Žuti" kolač sa kajsijama koji miriše na detinjstvo!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Jednostavan recept za kolač kakav su naše bake pravile!

Ako volite kolače, dopašće vam se ovaj "žuti" kolač sa kajsijama! Kada zamiriše iz rerne, podsetiće vas na bakinu kuhinji o obožavaće ga cela porodica!

Za ljubitelje voćnih kolača, imamo još predloga! Napravite krofnice sa bananama ili kolač sa trešnjama.

Sastojci:

Kilogram kajsija
Pola šolje kockica putera
3/4 šolje šećera
Kašičica ekstrakta vanile
4 jaja
2 šolje brašna
Tri kašičice praška za pecivo
Na vrh noža soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kajsije operite, izvadite im koštice i oko 500 grama ostavite sa strane. Preostale kajsije usitnite u blenderu.

U činiji pomešajte mikserom puter i šećer, potom dodajte jaja i vanilu. Dobijenoj smesi dodajte brašno, prašak za pecivo i so, potom i pire od kajsija. Dobro izmešajte, pa izlijte u posudu za pečenje. Na vrh poređajte ostatak kajsija, i pecite u zagrejanoj rerni 55-60 minuta.

Ostavite da se ohladi do sobne temperature, po želji pospite prah šećerom i poslužite.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi