Ne peče se, spreman je za pola sata, a ukus je prste da poližeš! Evo kako da spremite ovaj čizkejk.
Sastojci:
200 grama krem sira
Kašičica ekstrakta vanile
Dva jaja
125 grama nutele
100 grama šećera
300 grama šlaga
75 grama lešnika
Za podlogu:
250 grama biskvita
75 grama putera
Priprema:
Pleh obložite folijom.
U posudi pomešajte krem sir, ekstrakt vanile, žumanca, zatim dodajte nutelu i 50 grama šećera, pa sve umutite mikserom dok smesa ne postane glatka.
U odvojenoj podusi umutite belanca da postanu penasta, pa u to dodajte preostalih 50 grama šećera, još malo mutite, pa zatim ovu smesu spojite sa smesom u kojoj je krem sir i izmešajte. Zatim u sve to dodajte umućen šlag i lagano izmešajte.
Najpre izdrobite keksiće u posudu, pa ih pomešajte sa istopljenim puterom, a zatim rasporedite u pleh, rukama pritiskajući da malo sabijete. Odozgo stavite čizkejk fil, pa odozgo pospite iseckane lešnike.
Stavite čizkejk u zamrzivač na dva-tri sata da se stegne i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.