Idealan recept za sve ljubitelje slatkiša i sladoleda, a sprema se - ne može jednostavnije!
Sastojci:
Dve šolje nutele
Šest šolja pirinčanih pahuljica
3,7 litara sladoleda od vanile
Priprema:
Najpre stavite okrugli kalup za torte i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade.
U većoj šerpi na šporetu pomešajte nutelu i pirinčane pahuljice, vatru podesite na najmanje i mešajte dok se ne sjedine.
Veći pleh obložite papirom za pečenje i ovu smesu nalijte i ravnomerno rasporedite, pa stavite u frižider da se stegne.
U međuvremenu, sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi da omekša.
Nakon toga, iz frižidera izvadite mešavinu pahuljica i nutele i stegnutu smesu isecite na komadiće veličine jednog zalogaja. Iz zamrzivača izvadite kalup za tortu i posudu za mućenje.
Odvojite dve šolje pirinčanih pahuljica i nutele sa strane, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u posudi za mućenje. Ovu smesu sipajte u kalup za tortu, a odozgo stavite preostalu smesu pahuljica i nutele.
Pokrijte torticu samolepljivom folijom i ostavite u zamrzivač nekoliko sati.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte