Lako i slatko

DOMAĆI SLADOLED SA KAJSIJAMA: Ima samo četiri sastojka, obožavaće ga svi koji ga probaju!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Fantastičan recept za domaći sladoled sa voćem!

Ako volite voćne deserte, ovaj domaći sladoled od kajsije je prava stvar za vas!

Sprema se lako, ima malo sastojaka, a "zvezda" je omiljeno letnje voće - kajsija. Za ljubitelje voćnih kolača, imamo još predloga! Napravite krofnice sa bananama ili kolač sa trešnjama.

Sastojci:

Kilogram svežih kajsija
150 grama šećera
500 mililitara pavlake za šlag
Čaša vode

Priprema:

Kajsijama izvadite koštice i dinstajte ih u vodi na srednjoj vatri, dok potpuno ne smekšaju. Izvadite ih i odložite, a tečnost u kojoj su se kuvale vratite na vatru, dodajte šećer i kuvajte dok ne dobijete sirup, desetak minuta.

Ohladite i kajsije, i sirup, a potom ih usitnite u blenderu dok ne dobijete ujednačenu smesu. Umutite čvrst šlag, i špatulom ga pomešajte sa smesom od kajsije.

Izlijte sladoled u dublju posudu i hladite u zamrzivaču najmanje četiri sata, a najbolje preko noći.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi