![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Sastojci:
230 g brašna
140 g putera
1 jaje
1 žumance
90 g šećera u prahu
40 g sitno mlevenog badema
3 prstohvata soli
narendana kora od 1 limuna
semenke od 1/2 vaniline šipke
Fil od badema:
100 g omekšalog putera
80 g šećera
2 jajeta
100 g sitno mlevenog badema
25 g brašna
1 kašičica ekstrakta vanile
4-5 kajsija
Priprema:
Omekšali puter penasto umutiti. Dodati šećer, pa limunovu koru i mleveni badem. Nastaviti sa mućenjem i dodati 1 jaje, pa i žumance. Dobro sjediniti, pa dodati brašno i so. Mutiti kratko, dok se brašno ne sjedini sa smesom. Oblikovati loptu, zaviti u providnu foliju i staviti u frižider na najmanje 3 h. Testo razvaljati, preneti ga na kalup za kolač (obložiti i ivice). Staviti preko papir za pečenje, preko posuti pasulj i ostaviti najmanje 45 minuta u frižideru. Peći u rerni zagrejanoj na 160°C oko 15 minuta. Fil: Umutiti puter sa šećerom. Postepeno umešati jaja, brašno, mleveni badem i ekstrakt vanile i sve sjediniti. Fil naneti na ohlađenu koru (ne do vrha kalupa), preko rasporediti kajsije i peći na 180 stepeni C oko 45 minuta. Prohlađen kolač posuti šećerom u prahu, i po želji, iseckanim bademima.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja