ZDRAV RECEPT U KOJI SE ITALIJANI KUNU: Taljatele s piletinom i brokolijem

Lagan ručak, zdrave namirnice, ukus će vas oduševiti!

Brokoli je jedna od nutritivno najbogatijih namirnica, obiluje brojnim mineralima, a retki znaju da je prava riznica vitamina C, U ovoj zelenoj povrtćki ga ima više nego u pomorandžama. 

Neizostavan je sastojak zdrave kuhinje, a nutricionisti ga obavezno preporučuju svim akoji muče muku sa viškom kilograma. Jedno od najomiljenijih italijanskih jela jeste pasta sa ovim povrćem i piletinom...

 Obavezno je probajte!

Sastojci:

500 g taljatela (ili neke druge vrste paste)

20 cvetova brokolija

400 g pilećeg belog mesa

2 praziluka

4 čena belog luka

8 kašika kisele pavlake

so

malo ulja

začin C

biber

Priprema:

Skuvati taljatele da budu "al dente“ i procediti. Obariti brokoli u posoljenoj vodi, otprilike 10-ak minuta, pa ocediti. Na malo ulja propržiti praziluk i belo meso iseckano na sitne kocke. Dodati malo začina C i izmešati. Iseckati beli luk i dodati u posudu sa mesom i prazilukom. Kada je meso gotovo, skloniti posudu sa vatre, pa dodati špagete i brokoli. Blago izmešati. Dodati pavlaku i biber i izmešati.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.