Brokoli je jedna od nutritivno najbogatijih namirnica, obiluje brojnim mineralima, a retki znaju da je prava riznica vitamina C, U ovoj zelenoj povrtćki ga ima više nego u pomorandžama.
Neizostavan je sastojak zdrave kuhinje, a nutricionisti ga obavezno preporučuju svim akoji muče muku sa viškom kilograma. Jedno od najomiljenijih italijanskih jela jeste pasta sa ovim povrćem i piletinom...
Obavezno je probajte!
Sastojci:
500 g taljatela (ili neke druge vrste paste)
20 cvetova brokolija
400 g pilećeg belog mesa
2 praziluka
4 čena belog luka
8 kašika kisele pavlake
so
malo ulja
začin C
biber
Priprema:
Skuvati taljatele da budu "al dente“ i procediti. Obariti brokoli u posoljenoj vodi, otprilike 10-ak minuta, pa ocediti. Na malo ulja propržiti praziluk i belo meso iseckano na sitne kocke. Dodati malo začina C i izmešati. Iseckati beli luk i dodati u posudu sa mesom i prazilukom. Kada je meso gotovo, skloniti posudu sa vatre, pa dodati špagete i brokoli. Blago izmešati. Dodati pavlaku i biber i izmešati.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.