Da li je tajna ovog doručka u pektinu?
Sastojci
1 jogurt
1 kašika domaćeg jabukovog pektina
1 kašika meda
50 grama seckanih oraha
1/2 kašike cimeta
30 kapi propolisa
3 kašike zobene kaše
suvo voće po izboru
Kako napraviti domaći pektin
Jabuke sadrže visok nivo pektina, koji utiče povoljno na razgradnju masnih naslaga. Pospešuje rad debelog creva i izvrstan je upijač masti.
Kilogram jabuka detaljno očistiti i iseckati na sitne komade. Stavite 2,5 dl vode u lonac, postavite na ringlu koja je pojačana na najjače. Ubacite jabuke, one se brzo skuvaju u loncu. Kuvajte na umerenoj vatri 30 minuta dok se masa ne zgusne. Procedite smesu i domah pektin ubacujte u sterilizovane tegle.
Priprema doručka
Noć pre, jogurt i pektin pomešajte i ostavite u fružideru da se hladi. Ujutru sve sastojke dodajte u vašu smesu koju ste pirpremlili veče pre, promešajte ih i sačekajte par minuta da se svi sastojci sjedine.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.