Jednostavan kolač koji vas neće "osramotiti" pred gostima, naprotiv - tražiće se parče više!
Sastojci:
220 grama putera
Osam jaja
450 grama čokolade
¼ kašičice fine morske soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pripremite pleh i podmažite ga, a zatim obložite papirom za pečenje.
Mikserom mutite jaja oko pet minuta, da postanu penasta.
U posudu stavite čokoladu, so i puter, pa otopite na pari. Zatim polako u to dodajte otprilike jednu trećinu umućenih jaja, dobro promešajte, a zatim ovu smesu prelijte u posudu sa ostatkom jaja i sve izmešajte.
Smesu nalijte u pripremljen pleh, a zatim ovaj pleh sa kolačem stavite u neki veći pleh, u koji ćete sipati oko dva centimetra vode.
Sve zajedno stavite u rernu i pecite oko pola sata do 40 minuta ili dok ivice kolača ne počnu da se odvajaju od pleha.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.