Kuhinja

ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA: Trebaju vam samo 4 sastojka, a sprema se veoma brzo

Autor Nataša Petrović

Gosti stižu, nemate mnogo vremena? Evo poslastice koja će vas "izvući"!

Jednostavan kolač koji vas neće "osramotiti" pred gostima, naprotiv - tražiće se parče više!

Sastojci:

220 grama putera

Osam jaja

450 grama čokolade

¼ kašičice fine morske soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Pripremite pleh i podmažite ga, a zatim obložite papirom za pečenje.

Mikserom mutite jaja oko pet minuta, da postanu penasta.

U posudu stavite čokoladu, so i puter, pa otopite na pari. Zatim polako u to dodajte otprilike jednu trećinu umućenih jaja, dobro promešajte, a zatim ovu smesu prelijte u posudu sa ostatkom jaja i sve izmešajte.

Smesu nalijte u pripremljen pleh, a zatim ovaj pleh sa kolačem stavite u neki veći pleh, u koji ćete sipati oko dva centimetra vode.

Sve zajedno stavite u rernu i pecite oko pola sata do 40 minuta ili dok ivice kolača ne počnu da se odvajaju od pleha.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.