Testenina je uvek dobar izbor ako želite brz ručak ili večeru. Predlažemo vam da "zvezda" vašeg ručka bude praziluk, recept je odličan!
Ako volite testeninu, ne propustite najbolji recept za lazanju i original italijansku karbonaru!
Sastojci:
400 grama suve testenine
Dva praziluka
Dva čena belog luka
Kašika maslaca
250 mililitara pavlake za kuvanje
Sušena majčina dušica
So, biber
Parmezan
Priprema:
Testeninu obarite po uputstvu s pakovanja, praziluk isecite na kolutiće, a beli luk na režnjeve.
Propržite ih na maslacu, dok praziluk ne omekša i postane sladak, potom začinite solju, biberom i majčinom dušicom.
Dodajte pavlaku za kuvanje i pustite da krčka oko pet minuta. Probajte jer ćete možda morati još malo da posolite, pošto su praziluk i pavlaka neutralnog ukusa.
Još malo pobiberite i servirajte posuto parmezanom.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.