Medenjaci su veoma popularni kolači, ali najčešće uzimamo kupovne jer nismo sigurni kako se prave domaći.
Ako tražite jednostavniju verziju, ovo je najlakši recept za mafine sa ukusom medenjaka, mogu da ih spreme i potpuni početnici!
Sastojci:
125 grama maslaca
75 grama smeđeg šećera
140 grama meda
2 jaja
225 grama brašna
Prašak za pecivo
Začin po želji (cimet, đumbir)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, kalupe za mafine podmažite maslacem ili stavite papirne korpice u njih.
Maslac i šećer mutite mikserom dva-tri minuta, potom dodajte med i mutite još malo. Sledeća su jaja, a zatim umešajte brašno. Ako želite da medenjaci budu malo pikantni, sad dodajte i kašičicu đumbira ili cimeta i umešajte.
Napunite kalupe do dve trećine testom, i pecite 20 minuta dok kolači ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!