Da li ste pokušali ovako da je spremite?
Testenina je omiljeno jelo širom sveta, lako je dostupna, nije skupa i zasiti nas brzo. Ali zbog kalorija, kao i cinjenice da je uglavnom skrob po sastavu, izbegavaju je svi koji žele da smršaju.
Jedno istraživanje je, medutim, pokazalo da postoji nacin da jedete testeninu bez brige jer možete da joj smanjite kalorijsku vrednost!
Kada skuvate testeninu, ostavite je da se ohladi a potom je podgrejte zajedno sa sosom. Ovaj proces ce uništiti deo kalorija, pokazalo je istraživanje iz 2015. godine.
Jedna grupa ispitanika jela je sveže skuvanu testeninu, a druga podgrejanu, i svima je meren šecer u krvi. Oni koji su jeli sveže spremljenu testeninu imali su dvostruko veci "skok" šecera u krvi, i ispostavilo se da podgrevanje menja skrob u testenini.
Skrob se inace u telu pretvara u "skladišta" u masnim naslagama, ali ovim nacinom obrade ponašao se više kao skrob iz mahunarki ili banana, telo ga nije tretiralo kao višak koji bi trebalo da sacuva tako što ce ga pretvoriti u mast.
Dakle, ako volite testeninu, probajte ovaj trik kako biste joj umanjili kalorijsku vrednost. Ako vas ne zanimaju saveti za mršavljenje, imamo sjajne recepte za ljubitelje testenine!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.