Čorba je uvek dobar izbor ako želite brz ručak ili večeru, naročito u zimskim danima. Odlična je za varenje, a ova italijanska verzija sadrži i mnogo zdravog belog luka. Italijani je spremaju od mlađih glavica i nazivaju "zuppa di aglio fresco" (supa od svežeg belog luka), i tradicionalno se njome hrane i deca koja tek prelaze na pasiranu hranu. Pročitajte naš vodič za kupovinu belog luka, da biste prepoznali najsvežiji i najzdraviji!
Ako volite italijansku hranu, pročitajte najbolji recept za lazanju i original italijansku karbonaru!
Sastojci:
Tri glavice belog luka
Jedna šargarepa
800 mililitara pileće supe (može i od kocke)
Tri žumanceta
Parmezan
Sušena majčina dušica
Peršun
Maslinovo ulje
So, biber
Tri kriške starog hleba
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i propržite prepolovljene čenove belog luka i sitno seckanu šargarepu. Jedan čen ostavite, trebaće vam za kasnije!
Nalijte supom kada povrće omekša, dodajte majčinu dušicu i pustite da krčka dvadesetak minuta. Usitnite u blenderu, i vratite na vatru.
U činiji pomešajte žumanca i tri kašike parmezana sa dve kašike maslinovog ulja. Smanjite vatru i na srednjoj jačini dolijte mešavinu jaja, pažljivo mešajući. Začinite solju i biberom, pospite peršunom.
Hleb natrljajte preostalim čenom belog luka, isecite na kockice i propržite na maslinovom ulju. Pospite supu dobijenim krutonima i poslužite.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.