RECEPT

ISPEKLI STE CELO PILE ZA NOVU GODINU? Evo najboljeg recepta za ostatke pečene piletine, pravićete ga stalno!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Brzo se priprema a ukus je sjajan, više nikad nećete poručivati ovo jelo iz dostave!

Bogata praznična trpeza najčešće podrazumeva i pečeno meso, kao i mnogo ostataka jer često precenimo potrebe svoje porodice kada je u pitanju novogodišnji ručak.

Ako vam je "preteklo" pečeno pileće meso, ovo je najlakši način da ga iskoristite, napravite pileći burito!

Sastojci:

400 grama pečene piletine

Decilitar pileće supe

Meksički začin

Zelena salata

Pšenične tortilje

Paradajz

Crveni luk

Priprema:

Meso isecite ili iskidajte na komadiće, potom u tiganju na srednjoj vatri izdinstajte u malo pileće supe, dodajte dosta meksičkog začina. Piletina bi trebalo da upije tečnost i postane glazirana.

Punite tortilje piletinom, salatom, paradajzom i lukom sečenim na rebarca, i servirajte kao brzu zakusku, uz kiselu pavlaku ili kečap. Po želji, tortilje možete poređati u pleh i posuti narendanim kačkavaljem a zatim zapeći u rerni.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi