Bogata praznična trpeza najčešće podrazumeva i pečeno meso, kao i mnogo ostataka jer često precenimo potrebe svoje porodice kada je u pitanju novogodišnji ručak.
Ako vam je "preteklo" pečeno pileće meso, ovo je najlakši način da ga iskoristite, napravite pileći burito!
Sastojci:
400 grama pečene piletine
Decilitar pileće supe
Meksički začin
Zelena salata
Pšenične tortilje
Paradajz
Crveni luk
Priprema:
Meso isecite ili iskidajte na komadiće, potom u tiganju na srednjoj vatri izdinstajte u malo pileće supe, dodajte dosta meksičkog začina. Piletina bi trebalo da upije tečnost i postane glazirana.
Punite tortilje piletinom, salatom, paradajzom i lukom sečenim na rebarca, i servirajte kao brzu zakusku, uz kiselu pavlaku ili kečap. Po želji, tortilje možete poređati u pleh i posuti narendanim kačkavaljem a zatim zapeći u rerni.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.