Mnogi misle da su zdrava jela neukusna i zato radije biraju neka masnija, začinjenija... Ali, ovaj recept dokazaće vam da zdravo jelo i te kako može da bude ukusno i da se brzo spremi.
Sastojci:
Tri pileća filea
Dve kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Prstohvat ruzmarina
Prstohvat peršuna
Manja glavica crnog luka
Šolja i po pirinča
Pola kašičice karija
150 mililitara pavlake za kuvanje
Jedan limun
Priprema:
Piletinu isecite na manje komade, posolite i pobiberite prema ukusu. U dublji tiganj sipajte dve kašike maslinovog ulja, zagrejte, pa stavite piletinu da propržite. Odozgo pospite malo ruzmarina i peršuna, pa dodajte isceđen sok od jednog limuna. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok piletina ne bude gotova.
U međuvremenu, skuvajte pirinač, a zatim ga ocedite.
Izvadite meso iz tiganja, a u soku koji je preostao stavite sitno iseckan luk da se krčka, pa u to dodajte skuvan pirinač. Posolite i pobiberite po želji, dodajte još malo ruzmarina, kari, pa u to sipajte i neutralnu pavlaku. Dobro promešajte, ostavite kratko da se ukuva i sklonite sa vatre.
Rižoto i piletinu servirajte zajedno, a najbolje je da ih kombinujete uz neku salatu.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola