Mnogi misle da su zdrava jela neukusna i zato radije biraju neka masnija, začinjenija... Ali, ovaj recept dokazaće vam da zdravo jelo i te kako može da bude ukusno i da se brzo spremi.
Sastojci:
Tri pileća filea
Dve kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Prstohvat ruzmarina
Prstohvat peršuna
Manja glavica crnog luka
Šolja i po pirinča
Pola kašičice karija
150 mililitara pavlake za kuvanje
Jedan limun
Priprema:
Piletinu isecite na manje komade, posolite i pobiberite prema ukusu. U dublji tiganj sipajte dve kašike maslinovog ulja, zagrejte, pa stavite piletinu da propržite. Odozgo pospite malo ruzmarina i peršuna, pa dodajte isceđen sok od jednog limuna. Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok piletina ne bude gotova.
U međuvremenu, skuvajte pirinač, a zatim ga ocedite.
Izvadite meso iz tiganja, a u soku koji je preostao stavite sitno iseckan luk da se krčka, pa u to dodajte skuvan pirinač. Posolite i pobiberite po želji, dodajte još malo ruzmarina, kari, pa u to sipajte i neutralnu pavlaku. Dobro promešajte, ostavite kratko da se ukuva i sklonite sa vatre.
Rižoto i piletinu servirajte zajedno, a najbolje je da ih kombinujete uz neku salatu.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina