Priprema česnice nezaobilazan je deo Božića. Ovu posebnu pogaču domaćice pripremaju na božićno jutro, a kuvar Bojan Stanimirović je gostujući u Jutarnjem programu TV Prva otkrio recept za najbržu i najlakšu česnicu.
Sastojci:
670 grama brašna
550 mililitara vode
Kesica kvasca
Dve kašičice soli
Kašika šećera
Priprema:
Kvasac pomešajte sa 200 mililitara vode i ostavite da naraste.
U veću posudu pripremite sve suve sastojke, izmešajte, zatim u njih dodajte narasli kvasac i ostatak vode. Sve dobro izmešajte varjačom, prekrijte testo i ostavite da naraste pola sata.
Pogaču prebacite u pripremljen pleh, po želji ukrasite i pecite u rerni zagrejanoj na 240 stepeni oko 30 minuta.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.