Kuhinja

NEODOLJIVI KOLAČIĆI BEZ BRAŠNA, GOTOVI ZA 20 MINUTA: Svi drugi slatkiši će pasti u zaborav!

Autor Nataša Petrović

Spremaju se u rekordnom roku!

Evo kako da pripremite ove brze kolačiće, idealne kada vam se gosti iznenada najave. 

Sastojci:

Dve šolje putera od kikirikija

Šolja belog šećera

Šolja smeđeg šećera

Dva jaja

Dve kašičice ekstrakta vanile

100 grama istopljene čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U posudi umutite puter od kikirikija sa belim i smeđim šećerom, dok mešavina ne bude glatka. Dodajte jaja i ekstrakt vanile, pa još malo umutite.

Na pripremljen pleh obložen papirom za pečenje vadite otprilike po dve kašičice smese. Pecite između sedam i devet minuta, gotovi su kada ivice kolačića postanu čvrste.

Ostavite da se prohlade pet minuta, pa zadnjim delom varjače blago utisnite rupu u sredinu svakog kolačića, a zatim u to sipajte malo otopljene čokolade.

Po želji, umesto čokolade, na kolačiće možete da stavite džem ili med.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.