Pravi domaći i neviđeno ukusni, ubrzo će postati vaši omiljeni!
Sastojci:
250 grama grčkog jogurta
Kesica sode bikarbone
Dva jaja
400 grama brašna
30 mililitara ulja
150 grama feta sira
250 kačkavalja
So po ukusu
Kockica putera
Priprema:
Najpre u posudu stavite grčki jogurt, sodu bikarbonu, pa to izmešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim dodajte jaje, prstohvat soli, ulje, opet sve dobro izmešajte, dodajte brašno i zamesite testo. Prekrijte krpom i ostavite da odstoji 15 minuta.
Testo malo premesite na pobrašnjenoj površini, pa ga podelite na pet jednakih delova i od nji oblikujte loptice i ostavite da stoji još oko 15 minuta. U međuvremenu napravite nadev.
U posudu sipajte narendan kačkavalj, fetu i jedno jaje, pa sve dobro izmešajte.
Lopticu testa stavite na pobrašnjenu površinu, blago je razvucite rukama ili oklagijom, ali ne previše tanko. Na sredinu testa stavite kašiku nadeva, pa ivice testa povucite ka sredini, tako da opet napravite lopticu.
Ovako napunjenu lpticu zatim blago razvucite oklagijom i ispržire sa obe strane u tiganju. Svaku gotovu piticu zatim, dok je topla, premažite maslacem, kako bi bila mekanija.
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.